Καλαβρύτων 7 & Δημοκρατίας , Νέο Ψυχικό, τηλ: 210 6713878, email: info@drkalantzis.gr
ΕΛΛENG google plus
Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας
Διευθυντής Οφθ/κής Κλινικής
St. James Hospital, Leeds, Μεγάλη Βρετανία

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Ποια είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα / Restylane ®;
Το Restylane είναι μια σειρά προϊόντων για την αισθητική θεραπεία του προσώπου. Έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν αποτελεσματικά την εμφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδω και να δημιουργήσουν όγκο και να αναζωογονήσουν το δέρμα. Το Restylane είναι μια γέλη που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει φυσιολογικά στο σώμα σας. Η γέλη εγχέεται εντός του δέρματος.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο σακχάρου που υπάρχει φυσιολογικά σε σχεδόν όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Δεσμεύει το νερό και μπορεί να δράσει ως λιπαντικό σε ορισμένα μέρη του σώματος όπως οι αρθρώσεις. Είναι επίσης σημαντικό για τη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών και συντελεί στη ρύθμιση της ισορροπίας του νερού στο δέρμα.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με Restylane ®;
Μια θεραπεία με Restylane ® αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να βελτιωθεί η εμφάνισή σας. Το αποτέλεσμα μίας μόνο θεραπείας μπορεί να είναι ορατό αμέσως και διαρκεί περίπου ένα έτος. Με το Restylane ® θα επιτύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα στην εμφάνισή σας που δεν επηρεάζει την έκφραση του προσώπου. Να θυμάστε ότι το πρόσωπό σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, το Restylane ® σας επιτρέπει να ελέγχετε την εμφάνισή σας διακριτικά καθώς μεγαλώνετε.
Το Restylane ® είναι το πιο επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό πλήρωσης του δέρματος, που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ, με ολοκληρωμένες μελέτες που υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Το Restylane ® έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 10 εκατομμύρια θεραπείες σε όλο τον κόσμο κατά τα τελευταία 15 χρόνια.


Ποιες περιοχές μπορούν να αντιμετωπισθούν;
Τα προϊόντα Restylane ® μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου, για πληρέστερα χείλη και για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου, όπως τα μάγουλα και το πηγούνι, και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Τα προϊόντα Restylane ® μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου, για πληρέστερα χείλη και για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου, όπως τα μάγουλα και το πηγούνι, και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Οι πιο συχνές περιοχές που γίνεται θεραπεία είναι:
Η μύτη με τις γραμμές του στόματος (οι ρινοπαρειακές πτυχώσεις)
Ανάμεσα στα φρύδια (οι γραμμές στο μεσόφρυο)
Τα χείλη (προσθέτοντας όγκο και σχήμα)
Τα μάγουλα και το πηγούνι

Πώς λειτουργεί το Restylane ®;
Ενισχύοντας το υαλουρονικό οξύ του δέρματος, το Restylane ® αναζωογονεί και προσθέτει όγκο στο δέρμα, μειώνοντας αμέσως την εμφάνιση των ρυτίδων, και δίνοντας μια φυσική απαλή εμφάνιση. Το Restylane ® είναι μια μαλακή ενέσιμη γέλη που αποτελείται από σταθεροποιημένο, μη ζωικό υαλουρονικό οξύ. Η γέλη είναι φιλική στους ιστούς και μοιάζει με το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει φυσιολογικά στο σώμα. Είναι μακράς διαρκείας, αλλά δεν είναι μόνιμη.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία Restylane ®;
Before
Το Restylane ® εγχέεται στο δέρμα σε μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα. Η γέλη παρέχει φυσικό όγκο για να απαλύνετε την εμφάνιση των ρυτίδων, ενισχύει το σχήμα του προσώπου, ή δημιουργεί πληρέστερη χείλη. Τα προϊόντα Restylane ® Vital βελτιώνουν την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος, αποκαθιστώντας και διατηρώντας την ισορροπία ύδατος του δέρματος.
Η θεραπεία είναι γρήγορη, συνήθως διαρκεί περίπου 15-30 λεπτά. Η θεραπεία με Restylane ® δεν επηρεάζει την έκφραση του προσώπου και τα οφέλη είναι συνήθως ορατά αμέσως. Για να εξασφαλιστεί ένα βέλτιστο και μακράς διαρκείας αποτέλεσμα, μια συμπληρωματική θεραπεία συνιστάται 6-12 μήνες μετά την αρχική θεραπεία με Restylane ®.
Μετά από μια θεραπεία ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες αντιδράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν: ήπια ερυθρότητα, οίδημα, κνησμός, μώλωπες, άλγος και ευαισθησία. Οι αντιδράσεις είναι γενικά ήπιες έως μέτριες και συνήθως εξαφανίζονται αυτόματα μέσα σε μία ή δύο ημέρες, αλλά για ορισμένες θεραπείες μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με Restylane ®;
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Restylane ® είναι ότι τα αποτελέσματα είναι μακράς διαρκείας, αν και δεν είναι μόνιμα. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο του δέρματος του ατόμου, την κατάσταση του δέρματος, τον τρόπο ζωής και την ηλικία . Μετά την αρχική θεραπεία , συνιστώνται συνεδρίες επανεξετάσεων συνήθως κάθε 6 έως 12 μήνες, ανάλογα με το άτομο και την θεραπεία.

Απαιτεί η θεραπεία με Restylane ® αναισθησία;
Σε γενικές γραμμές, δεν είναι απαραίτητη κάποια αναισθησία κατά την έγχυση μέσα στο δέρμα για την διόρθωση των ρυτίδων.
Το Restylane ® και το Restylane ® Perlane είναι διαθέσιμα σε συνδυασμό με τοπικό αναισθητικό λιδοκαΐνης για μια πιο άνετη εμπειρία θεραπείας.

Are there any risks with Restylane®?
More than 10 million treatments have been performed since the launch of Restylane® in 1996. Product related reactions are rare. There are some injection related reactions which may occur after any injection; they typically resolve spontaneously a few days after injection to the skin and within two weeks after injection with Restylane® SubQ. These reactions include redness, swelling, pain, itching, bruising or tenderness at the injection site.