Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας
Διευθυντής Οφθ/κής Κλινικής
St. James Hospital, Leeds, Μεγάλη Βρετανία

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Ποια είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα / Fillers;
Το Restylane® είναι μια σειρά προϊόντων για την αισθητική θεραπεία του προσώπου. Έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν αποτελεσματικά την εμφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων και να δημιουργήσουν όγκο και να αναζωογονήσουν το δέρμα. Το Restylane® είναι μια γέλη που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει φυσιολογικά στο σώμα μας. Η γέλη εγχέεται εντός του δέρματος.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο σακχάρου που υπάρχει φυσιολογικά σχεδόν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Δεσμεύει το νερό και μπορεί να δράσει ως λιπαντικό σε ορισμένα μέρη του σώματος όπως οι αρθρώσεις. Είναι επίσης σημαντικό για τη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών και συντελεί στη ρύθμιση της ισορροπίας του νερού στο δέρμα.

Ποιες περιοχές μπορούν να αντιμετωπισθούν;
Τα προϊόντα Restylane® μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου, για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου, όπως τα μάγουλα και το πηγούνι, και την αναζωογόνηση του δέρματος. 
Οι πιο συχνές περιοχές που γίνεται θεραπεία είναι: 

  • Η μύτη με τις γραμμές του στόματος (οι ρινοπαρειακές πτυχώσεις).
  • Ανάμεσα στα φρύδια (οι γραμμές στο μεσόφρυο).
  • Τα μάγουλα και το πηγούνι.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με Restylane®;
Μια θεραπεία με Restylane® αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να βελτιωθεί η εμφάνισή. Το αποτέλεσμα μίας μόνο θεραπείας μπορεί να είναι ορατό αμέσως και διαρκεί περίπου ένα έτος. Με το Restylane® θα επιτύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα στην εμφάνισή σας που δεν επηρεάζει την έκφραση του προσώπου. Να θυμάστε ότι το πρόσωπό σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, το Restylane® σας επιτρέπει να ελέγχετε την εμφάνισή σας διακριτικά καθώς μεγαλώνετε. 
Το Restylane® είναι το πιο επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό πλήρωσης του δέρματος (filler), που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ, με ολοκληρωμένες μελέτες που υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Το Restylane® έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 10 εκατομμύρια θεραπείες σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 15 χρόνια.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία Restylane®;
Το Restylane® εγχέεται στο δέρμα σε μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα. Η γέλη παρέχει φυσικό όγκο για να απαλύνετε την εμφάνιση των ρυτίδων και ενισχύει το σχήμα του προσώπου. Τα προϊόντα Restylane® Vital βελτιώνουν την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος, αποκαθιστώντας και διατηρώντας την ισορροπία ύδατος του δέρματος. 
Η θεραπεία είναι γρήγορη, συνήθως διαρκεί περίπου 15-30 λεπτά. Η θεραπεία με Restylane® δεν επηρεάζει την έκφραση του προσώπου και τα οφέλη είναι συνήθως ορατά αμέσως. Για να εξασφαλιστεί ένα βέλτιστο και μακράς διαρκείας αποτέλεσμα, μια συμπληρωματική θεραπεία συνιστάται 6-12 μήνες μετά την αρχική θεραπεία με Restylane®. 

Απαιτεί η θεραπεία με Restylane® αναισθησία;
Σε γενικές γραμμές, δεν είναι απαραίτητη κάποια αναισθησία κατά την έγχυση μέσα στο δέρμα για την διόρθωση των ρυτίδων. 
Το Restylane® και το Restylane® Perlane είναι διαθέσιμα σε συνδυασμό με τοπικό αναισθητικό λιδοκαΐνης για μια πιο άνετη εμπειρία θεραπείας.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με Restylane®;
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Restylane® είναι ότι τα αποτελέσματα είναι μακράς διαρκείας, αν και δεν είναι μόνιμα. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο του δέρματος του ατόμου, την κατάσταση του δέρματος, τον τρόπο ζωής και την ηλικία . Μετά την αρχική θεραπεία, συνιστώνται συνεδρίες επανεξετάσεων συνήθως κάθε 6 έως 12 μήνες, ανάλογα με το άτομο και την θεραπεία.

Newsletter