Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας
Διευθυντής Οφθ/κής Κλινικής
St. James Hospital, Leeds, Μεγάλη Βρετανία

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια θεραπεία αντιγήρανσης, που προσφέρει λάμψη, φρεσκάδα και ενυδάτωση στο δέρμα. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο γιατρό Δρ. Michel Pistor το 1952. Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία ποικίλων τραυματισμών και ιατρικών καταστάσεων. Στοχεύει προβληματικές περιοχές με μικροενέσεις συμβατικών ή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα. Μικροσκοπικές «φαρμακευτικές σφαίρες» απελευθερώνονται απευθείας εντός του μεσοδέρματος (μεσαίο στρώμα του δέρματος), οι οποίες είναι εξαιρετικά ειδικές για την κατάσταση που αντιμετωπίζεται.

Η μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής, φυσική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις επεμβατικές αισθητικές τεχνικές. 
Η διαδικασία παρέχει βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα απευθείας μέσα στο δέρμα για να θρέψει και να ανανεωθεί, να βοηθήσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και να τονώσει τον μεταβολισμό σας. Δεδομένης της γήρανσης του δέρματός σας, η κυκλοφορία μειώνεται, και η προκύπτουσα μείωση του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών εμποδίζει την ικανότητα του σώματός σας να ξεπλύνει τις τοξίνες. Αυτό είναι που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς περιγράφουν συνήθως το δέρμα τους ότι μοιάζει ξεκούραστο, ακτινοβόλο, λαμπερό και πιο σταθερό. Η μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα συμπλήρωμα, ή μια εναλλακτική λύση, σε πολλές αντι – γηραντικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων του botox, την ανάπλαση με λέιζερ, τα πίλινγκ, τα αντιοξειδωτικά, τις τοπικές κρέμες και τα λίφτινγκ προσώπου.

Η μεσοθεραπεία είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική αναζωογονητική θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονώσετε και να συσφίξετε το δέρμα στο πρόσωπο, τα πόδια, την κοιλιά, τους βραχίονες και τα χέρια. Στην Ευρώπη, οι γυναίκες αρχίζουν συχνά θεραπείες στα τριάντα τους, αλλά η μεσοθεραπεία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής μιας γυναίκας.

Newsletter