Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας
Διευθυντής Οφθ/κής Κλινικής
St. James Hospital, Leeds, Μεγάλη Βρετανία

Δρ. Γεώργιος Κ.Καλαντζής - Χειρούργος Οφθαλμίατρος

Ο Δρ. Καλαντζής είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στη χειρουργική βλεφάρων, κόγχου και δακρυϊκού συστήματος.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Pécs της Ουγγαρίας. Εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στην Ελλάδα στην Οφθαλμολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Βλεφάρων, Δακρυϊκού Συστήματος και Οφθαλμικού Κόγχου στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και στο St. James University Hospital του Λιντς στη Μεγάλη Βρετανία.

Κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή της Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λιντς στην Αγγλία και είναι Διευθυντής του τμήματος Χειρουργικής Βλεφάρων, Κόγχου & Δακρυϊκής Συσκευής στην Πανεπιστημιακή Κλινική St. James Hospital του Λιντς, που ανήκει στο μεγαλύτερο συγκρότημα Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στην Ευρώπη (Leeds Teaching Hospitals NHS Trust). Έχει συγγράψει δεκάδες ιατρικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά και είναι υπεύθυνος για αρκετά ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Οφθαλμολογίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Μοιράζει το χρόνο του κάθε εβδομάδα στην Αγγλία (Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής St. James University Hospital, Leeds) και στην Ελλάδα (επιστημονικός συνεργάτης στα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ & Οφθαλμοχειρουργική μονάδα "EYE DAY CLINIC").

Newsletter